marți, 5 mai 2009

EX












Foste....fosta....ex....Nu mai e un nume, nu-i asa? E un mod simplu de a scapa de trecut. Si de ce trebuie sa scapi de trecut? Pentru ca simti nevoia sa uiti. Sa lasi in urma. Sa o iei de la capat. Un nou inceput. Nu, nu, un alt inceput. Ca asa stau lucrurile, ca vrei, ca nu vrei, trebuie sa mergi mai departe.
Fostele mele....o notiune abstracta. De ce as vrea sa vorbesc despre asta acum? Poate ca face parte din procesul ala de incadrare la categoria "ex" desi stiu ca asta s-a intamplat de mult timp. Doar ca exista nevoia unui epilog? Nu prea mai conteaza de fapt pentru nimeni. Actiunile noastre au fost mult mai clare.
Ce fel de relatie poti avea cu o ex? Evident, ceva nu a mers. Pur si simplu. Despartire cu strigaturi sau fara, lasi ceva in urma. O bucatica mai mica sau mai mare din tine. Trebuie sa o faci pentru ca altfel risti sa pleci cu un bagaj care ti se va agata de picioare cu efect de plumb. Asta daca lucrurile chiar au avut incarcatura.
Deci, repet, ce relatie poti incerca cu o ex? Bombastic am insistat pe prietenie. In definitiv e vorba de un om care te cunoaste cu toate ale tale, bune si rele. Stie ce te face sa ticai. Curand insa am constatat ca stie si cum pot fi amorsat. Chestiile bune se amesteca cu alea rele si te trezesti prins in ceva din care sigur nu-ti mai doresti sa fii parte. Nu e prietenie, nu exista dezinteres. Exista doar amintiri. Regrete. Si poate ceva polite neachitate. Si sincer dupa chiar nu mai ai stomacul sa tratezi cu asa ceva pentru ca inafara de bun simt si o doza de sentimente transformate, nu mai simti nicio obligatie. Sunt cai separate. Paralele. Si poti spune fara a te rasuci noaptea in somn: uite ce e, acum am sa inchid. N-am chef de prostiile tale. E corect? Da. Si nu. Te intrebi daca mai poti avea o relatie cu ex si daca da, care sunt coordonatele. Raspunsul meu a fost de fiecare data da, coordonatele destul de clare. N-a iesit nici acum.....
Practic, incepem sa vorbim despre "ex" la trecut in clipa cand intalnim pe altcineva. Atunci cand ne dam seama ca putem merge in sfarsit mai departe pentru ca, desi pleci cu ideea asta dupa sfarsitul unei relatii, nu esti chiar atat de sigur. Mai ales ca te gandesti inca la ex....Dar, invariabil apare cineva. Cineva....actuala. Asa ne referim, nu, cand vorbim de persoana prezentului nostru....si e un termen la fel de sex ca si fosta/ex. O alta ancora in realitate acest termen....trebuie sa ne definim clar realitatea pentru a nu pierde din sezantia ca traim mereu in ea.

Ar fi mers un Die, die my darling de la Metallica. Dar a mai fost. Sau un Goodbye de la SR-71, asta mai ales. Dar a mai fost. Asa ca o sa optam pentru ceva mai lacrimogen. Un altfel de la revedere.