joi, 30 aprilie 2009

Optimistul, pesimistul si realistul


















Bancul asta ma binedispune mereu, mai precis partea lui sadica. Realista. Poate ca-l stii.....Cica optimistul, pesimistul si realistul se aflau intr-un tunel de tren. Optimistul vede lumina de la capatul tunelului, pesimistul vede intunericul din tunel iar realistul vede trenul. Mecanicul trenului vede 3 prosti pe sine.....
Gluma-gluma da' cu viata nu e de glumit. Aici sunt doua abordari: fie te inrolezi in numeroasa armata a miserupistilor si abordezi fiecare zi cu fundul canii inainte si cu karma in dinti, fie incerci sa controlezi cat mai mult posibil din felia ta de trai. Imperfecte amandoua pentru ca de evitat trenul e imposibil, de oprit la fel. Si, cum zice filozoful Hetfield metalicul, lumina de la capatul tunelului nu e decat un alt marfar lansat chiar catre tine.
As prefera optimistul. Asta are mai multa energie. Pesimistul are alura lui de neinteles, de romantic incurabil. Rupe inimi pe masura ce-si umple botul de sange. Constant, a facut o arta din a si-o lua in freza. La fel pateste si optimistul dar macar asta incearca sa evite urmatoarea intalnire cu trenul. Teoretic, a doua oara nu-l mai prinzi pe sine. Pesimistul parca se aseaza cuminte, trist si ganditor si se mai leaga si singur in calea marfarului. Realistul.....aaaaaa.....asta e o alta specie. Nici optimisti, nici pesimist, pretinde controlul, vointa si stelele. E vesnic nemultumit (deh, el chiar pricepe) si absolut dezgustat de realitatea pe care o ridica la rang de absolut. Orice fel de refugiu in afara karmei de zi cu zi l-ar costa fraternizarea cu celelalte doua tabere ori asta ar insemna disparitia lui.
Astea fiind spuse.....privesc cu optimism spre maine. Pesimistul din mine vede ploaie si probleme. Realistul stie ca exista un tren pe-aproape, optimistul se si vede agatat de el iar pesimistul....asta isi bate singur cuie in lemne. Si mai si ranjeste cu ciocanul in mana si cuiele intre dinti. Ce chestie.....ma iubesc suficient de mult cat sa ma agat de karma, tren, trecatori, ganduri, realitate, imaginatie.....yeah right. Cate un pic din toate....search for pleasure, search for pain. Tot metallica stie sa le zica mai bine, in schimb seether e mai optimist....so enjoy.