luni, 13 septembrie 2010

Piratul de birou

Piratul de birou nu este o specie comuna. Ea nu poate fi intalnita in orice birou ci doar in acele locatii unde el poate naviga in voie, atacand cam tot ce poate ataca un pirat. De obicei, alte creaturi cu care nu incearca sa coabiteze in marea pe care cu emfaza o intituleaza "a lui".
Sa vedem ce poate piratu'. Ei bine, nu are nici picior de lemn dar cu siguranta ca are un papagal care trancane aiurea. Nu de pe umar, nu, ca pe-ala l-ai depista de la prima vedere. Papagalul respectiv ii locuieste gusa, foarte activa. Piratul nostru nu cauta nici rom, nici lazi cu comori, el ataca prazi mai mici, mai "rafinate". Prazile lui sunt acele "nave" care ii intra in raza de actiune, indiferent de ce au la "bord". El, piratul, e gata mereu de abordaj pentru ca traieste cu senzatia permanenta ca toata lumea pune tunurile pe el, chiar si atunci cand evident, nu au tunuri. Nu conteaza, corsarul de birou ataca preventiv. Ba sa avem pardon, poate fi si corsar, nu doar pirat. Adica, daca-l platesti bine, ataca la comanda. A cui comanda? De obicei a amiralului de flota care asta, amiralul, e un biet contopist scufundat printre dosare, care e incapabil de lucruri cu monitoare si alte dracovenii moderne si, prin urmare, considera ca singura cale de a ramane pe pozitii peste mica lui bucatica de mare, e sa tina in slujba astfel de corsari.
Asa. Deci, eu lucrez pe o mare d-asta controlata de o junta militara sud-americana si populata de pirati plictisitori care duc ignoranta spre noi culmi de performanta.
Yohoho, and bottle of rum. 15 men on a dead man's chest. Era invers, nu?