luni, 19 octombrie 2009

Luni. Azi.

-NU stiu, nu-mi mai pasa.....
Adevarul e ca-mi pasa. Dar n-am chef sa las asta sa se vada. Cum sa nu-mi pese, aici imi castig painea, aici imi infund sperantele profesionale. Atatea cate mai sunt.
Ma fatai de colo-colo cu mainile in buzunarele jeans-ilor. Noul eu trebuie sa aiba un aer nepasator, aproape zeflemitor. In camasa mea bleu sucara cu epoleti si un nasture lipsa de buzunarul din stinga (se compenseaza, am deschis ambele buzunare)atrag oaresce sprancene ridicate. Nepasare? Oh, mimez. Sunt atat de bun la asta incat daca ar sti cu adevarat ce e in minte mea.....
Ranjesc sec. E un tic prostesc, am senzatia ca ma face mai cool. In realitate ranjetul vine din interior iar eu doar ii dau o explicatie. Ma incalzeste faptul ca mintea mea e capabila de asemenea salturi? Da. Si nu. E o sursa de energie. E o sabie cu doua taisuri.
Astept. Realitatea e ca sunt nervos. Pe ace e expresia corecta. Astept vesti din alte parti. Si asta ma face sa reactionez urat. La suprafata calm, in interior clocotesc. Toata aceasta agitatie letargica din jurul meu, toate aceste vieti marunte....atentie, incepi sa devii arogant. Mereu ai stiu ca te pandeste pericolul asta. Nu, nu vieti marunte. Doar viziuni limitate. Asa e mai bine? Da, in definitiv suntem ceaa ce putem fi sau mai precis, ceea ce am fost capabili sa alegem pentru noi. Din varii motive in care nu am chef sa intru.
In ce se imparte lunea mea, dimineata? In general intr-un amestec de ganduri. In mesaje la care nu primesc raspuns. In asteptare. In tentativa de a calma totul sub o masca. Intr-o agitatie vie. In ganduri indreptate catre cineva....de ce asa? Pentru ca e important. Pentru ca stiu sa dau exact importanta care trebuie, acolo unde trebuie.
Inca o data fac un salt in exterior si preiau comanda asupra mea de-acolo. Totul trebuie impachetat cu grija, in ordine, clasficat. Ordine. Control. Efemere? Nu si daca ti le imaginezi. Trebuie sa pornesti de undeva.
E frig. Burniteaza. Ceata, neclaritate. Octombrie. Am spus deja ca e frig? Neplacut. Umezeala. In mod normal, as fi fericit in padure acum. In miscare. Undeva cu un scop practic. CU tot cu frig. Cu tot cu sacaiala ploii. Ah da, si afara e la fel. Iar eu inca astept.......