marți, 31 martie 2009

Cum sa savurezi una neagra

Buuuunnnnn.....berea neagra nu este bere. Adica nu merge clasica propunere "hai sa bem o bere". Berea neagra este o lectie de viata. O bucatica de viata. Ceva ce se cere savurat.
Berea neagra nu se bea oricum. Atentie, spun bere neagra, nu bere bruna care este varianta mai decolorata si mai deocheata a subiectului nostru. Doar amatorii o pot confunda. Sau un cunoscator dupa 5-6 beri negre.
Fiindca nu suntem mofturosi sau poate taman d-aia, vom prezenta cazul Ursus negru. Rar. Foarte rar. Greu de gasit pe piata, se vinde doar pe sub mana. Competitia bruna l-a eliminat si eu m-am trezit privat de una dintre marile placeri ale vietii.
In cazul in care esti extrem de norocos sa iei un asemenea specimen acasa (ideal 2), recomand urmatoarea procedura de carantina:
se inchid usile si telefoanele
se creaza atmosfera specifica, depinde de gust
se tine berea neagra cel putin 2 ore la rece. eventual 30 de minute la congelator.
se pune un pahar la rece si se tine acolo cam un sfert de ora. de preferat un pahar inalt.
apoi berea se toarna incet. se bea la fel. se savureaza indelung. gustul amar necesita exercitiu si....gust?
recomand nu mai mult de 2 beri la o sesiune pentru a nu transforma o placere intr-o neplacere. cel mai greu tip de betie.
P.S. pentru unele lucruri nu exista suficienta bere neagra pe lumea asta. este o bautura ce se bea de placere, nu de nevoie si nici din obisnuinta.